Skagen museum og Det bette Ølhus

Tur til Skagen Museum (med bl.a. Jacob Rantzau’s billeder)
& Det bette Ølhus i Aalbæk

Lørdag den 2. september 2017, kl. 11.00
Mødested: Hvis man ønsker at rejse med tog til Skagen:
Hjørring station afgang med tog kl. 11.00. Du køber selv billet eller bruger eget rejsekort!
Ankomst: Skagen Kunstmuseum, Brøndumsvej 4, Skagen kl. ca. 12.30 efter togskifte i Frederikshavn.
Man kan naturligvis også selv køre med ankomst til Skagen kl. 12.45
Pris (entré incl. kaffe/te): 150 kr. for medlemmer, 200 kr. for ikke medlemmer
Tilmelding:  senest d. 26. august til Kirsten Holmsberg pr. mail kirstenholmsberg@gmail.com, mobil nr. 22 67 68 53 eller tlf.: 98 91 01 64
Husk at meddele, om tilmeldingen gælder Skagen Museum med eller uden Det bette Ølhus!

Vi bliver hensat til vore barndoms udflugtsture og tager en togtur til Skagen. Undervejs kan det anbefales at tage en lille ”klemme” med, som kan indtages mens man nyder udsigten!

Efter ankomst til Skagen station går vi (ca. 300 m) til museet. Her har vi en aftale med Mikkel Wienberg. Han er arkitekt og partner i Friis og Moltke, og har været ansvarlig for den store tilbygning af Skagens Museum. Han vil fortælle om de tanker og bevæggrunde, der ligger bag projektet, og vise os rundt. Se www.skagenskunstmuseer.dk

Udstillingen er mangfoldig. Der er brug for fordybelse. Bemærkelsesværdig er det unge talent Jacob Rantzau (billede på forsiden), som hovedsageligt er kendt for sine store ekspressive og figurative malerier, der forener to verdener: nutiden og datidens klassiske malerteknikker.

Kig ind på http://www.jacobrantzau.dk 

Herefter serveres kaffe el. te samt kage på Brøndums Café (www.broendums-hotel.dk)

Seneste afgang fra Skagens Museum er 16.30 (tog kl. 16.48 fra Skagen station). Herfra kan man vælge at tage direkte hjem eller:

For de, der har appetit på mere, kan dagen sluttes af hos Vera i Det bette Ølhus i Aalbæk (en kort gåtur fra Aalbæk station til Skagensvej 30), hvor der mulighed for ølsmagning. Der vil være 8 forskellige smagsprøver, hvortil der serveres en planke af ost og pølse samt brød mm.
Se www.godtoel.dk

Dette er er en spændende og alternativ oplevelse med mange spændende smagsnuancer, samt en fortælling om øl og belgisk ølkultur. Det er således udelukkende belgiske øl, der serveres.

Pris: 220 kr. pr. person incl. øl og planke (der kan naturligvis også købes andre drikkevarer)
Afgang fra Ålbæk st. senest kl. 20.06 og ankomst Hjørring st. kl. 20.57
Der er særskilt tilmelding til denne sidste del af arrangementet.

OBS: I skrivende stund kan vi desværre ikke være 100 % sikker på togtiderne, da Nordjysk Trafikselskab overtager togdriften d. 6. august, og vi kan endnu ikke få bekræftet alle togtider. De, der tilmelder sig, vil høre nærmere herom senere. NT forventer dog ikke de store ændringer.