Kunsttur til Vejle og Horsens

Kunsttur til Vejle og Horsens

Søndag den 29. september 2019, kl. 8.00 – ca. 19.00

Mødested: Sct. Olai Plads, Hjørring, kl. 08.00

Pris: 500 kr. for medlemmer og 600 kr. for ikke-medlemmer.
Prisen omfatter bustransport, entreer, omvisninger, frokost (excl. drikkevarer) og eftermiddagskaffe

Tilmelding senest 16. september til Vibeke Brix, vibeke.brix@nordfiber.dk . Oplys navn, tlf.nr og om du er medlem.
Turen gennemføres med 30 deltagere. Tilmelding er bindende.

Vejle Kunstmuseum.

Turens første stop er Vejle Kunstmuseum, hvor vi får en guidet omvisning i museet. Maleri- og skulptursamlingen omfatter ca. 1.500 værker og er især centreret om eksistentielle temaer og skildringer af landskaber og byer, der fokuserer på civilisation, natur og kultur. Vægtige nedslag i samlingen udgøres af P. C. Skovgaards landskabsskildringer fra Vejle i 1850’erne og værker fra den klassiske modernisme fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor især William Scharff, Carl Jensen og Vilhelm Lundstrøm er fint repræsenteret. Museet rummer også en stor grafisk samling. Se www.vejlemuseerne.dk

Efter frokost kører vi til Fjordenhus, som er en arkitektonisk ny perle i Vejlefjord. Vi gør et kort stop, hvor vi får mulighed for at kigge ind i stueetagen i dette fantastiske byggeri.
Den verdenskendte kunstner, dansk-islandske Olafur Eliasson står bag og præsenterer her nye byggeteknikker og kunstværker forenet i en bygning.
Se evt. film her: http://www.fjordenhus.dk/dk/fjordenhus/ 

Turen fortsætter til Horsens Kunstmuseum, hvor kunsthistoriker Bente Hammershøy vil give en fyldig introduktion til udstillingen ”Skitsen” af Michael Kvium. Udstillingen rummer 144 skitser af Michael Kvium, som præsenteres i museets Kviumsal og det tilstødende udstillingsrum.Efterfølgende vil det være muligt at se museets øvrige udstillinger. Se www.horsenskunstmuseum.dk/.

Menneskemuren, Bjørn Nørgaard – foran Horsens Kunstmuseum

Kl. 16 kører bussen til Amalielund (Golfcaféen), hvor der bliver serveret kaffe og kage, inden vi starter hjemturen mod Hjørring.