Besøg i Bjergby Kirke og foredrag

Moderne kirkekunst v/ Anne Lie Stokbro

Søndag, den 15. november 2020, kl. 14.00 – 16.30 – aflyst

31. oktober 2020: Arrangementet har vi desværre været nødt til at udsætte på ubestemt tid pga. de sidste restriktioner i forb.m. Covid19 situationen.

Mødested: Bjergby Kirke, Træholtvej 4, Bjergby, 9800 Hjørring
Pris: Pris for medlemmer 100 kr., pris for ikke medlemmer 150 kr. Kaffe og kage er inkluderet i prisen.
Tilmelding: senest d. 9. november til Helle Spang, hellespang@gmail.com, tlf. 228 228 46. Oplys navn, tlf.nr og om du er medlem.

Vi starter med at se den nye udsmykning af kirken, der blev indviet 2. februar 2020.
Efterfølgende går vi over i Menighedshuset, hvor sognepræst Lars Brinth fortæller om Kirkens bevæggrunde, når der skal laves om og renoveres.

Herefter bliver der foredrag af Anne Lie Stokbro

(Anne Lie Stokbro ved vores kunsttur sidste år)

”Moderne kirkekunst i Danmark”:
Siden anden verdenskrig er en lang række kirker herhjemme blevet udsmykket med moderne kunst. Man kunne sige, at kirkerne tilsammen udgør et dansk museum for moderne kunst. Men hvordan spiller oldgamle ritualer, traditioner og funktioner sammen med en kunst, der fordrer frihed, ubundethed og eksperimenter? Med nedslag i nogle af foredragsholderens yndlingskirker – og nogle få skrækeksempler – fortælles om spændvidden i den moderne kirkekunst, om kunstnernes overvejelser og menighedernes modtagelse af den nye kunst.*

* Foredraget planlægges at blive fulgt op i foråret 2021 af en kirketur rundt til nogle af Vendsyssels smukkeste kirker. Vi vil opsøge den moderne kirkekunst for at opleve, hvordan kunstnere i dag fortolker kristendommens beretninger og diskuterer aktuelle problemstillinger inden for rammerne af kirkens funktion og tradition.