Hammershøy om Hammershøi

v/ kunsthistoriker Bente Hammershøy

Mandag, den 7. september 2020, kl. 19.00 – 21.00
Sted: Vendsyssel Kunstmuseum, P. Nørkjærs Plads, 9800 Hjørring
Pris: for medlemmer 100 kr., for ikke medlemmer 150 kr.
Tilmelding: senest 1. september til Vibeke Brix, vibeke.brix@nordfiber.dk, eller på sms til 3027 9277. Oplys navn, tlf.nr og om du er medlem.
Der er begrænset deltagelse på 50 personer

Kunsthistoriker Bente Hammershøy har bl.a. været tilknyttet Horsens Kunstmuseum, hvor mange af KVIV´s medlemmer i efteråret 2019 havde den store oplevelse at høre Bentes meget levende fortolkning af Kviums skitser.
Vi er nu så heldige at få Bente Hammershøy til Hjørring.

Bente kommer for at formidle sin viden om d’herrer Hammershøi (hendes fjerne navnebrødre i malerkunsten), Vilhelm og Svend Hammershøi og deres kunstneriske virke sat i relation til samtidens kunst og kunstnere, med tilbageblik til tidligere mestre og helt op til i dag.

Fokus vil først og fremmest være på kunstmaleren Vilhelm Hammershøi. Med anvendelse af meget få farvenuancer kunne han frembringe eminente lysindfald i stuer- og i portrætter.
Der kan endog drages paralleller både til vore dages kunstfotograf Trine Søndergaards brug af lyset med Hammershøi’sk inspiration og til den p.t. store udstilling om Anna Ancher på Skagens Kunstmuseum.

Efter at have berettet om Vilhelm Hammershøi vil Bente rette blikket mod Vilhelms lillebror, Svend.
Svend Hammershøi var et multitalent, der både var aktiv inden for malerkunsten, keramikken og sølvkunsten og bl.a. tilknyttet Kählers keramiske værksted i mere end 50 år. Svend opnåede som maler ikke sin brors berømmelse, men han er absolut et nærmere bekendtskab værd.

Vi kan glæde os til en meget inspirerende aften i selskab med Bente.

Information og billeder om:
Vilhelm Hammershøi kan bl.a. ses her https://www.smk.dk/artist_profile/vilhelm-hammershoei/

Svend Hammershøi kan bl.a. ses her https://www.museerne.dk/undervisning/gratis-undervisningsmateriale/10-designere/svend-hammershoi/ og https://kahlerdesign.com/da/inspiration/kaehlers-historie/historien-om-svend-hammerhoei/