Tur til Hobro og Randers

Søndag den 3. marts 2019, kl. 8.30 – ca. 18.00
Mødested: Sct. Olai Plads,Hjørring, kl. 08.30
Pris: 600 kr. for medlemmer og 700 kr. for ikke-medlemmer. 
Prisen omfatter bustransport, entreer, omvisninger, frokost (excl. drikkevarer) og eftermiddagskaffe
Tilmelding senest 23. februar til Anne Mette Nielsen, baeltet1@has.dk
Oplys navn, tlf.nr og om du er medlem.
Turen gennemføres med min 30 deltagere. Tilmeldingen er bindende

Skulptur på mange måder – i Hobro
Hobro er kendt viden om for sine mange skulpturer på gader og pladser. Derfor er det også relevant for Hobros udstillingssted, Kunstetagerne, at præsentere, hvad der sker på skulpturfronten lige her og nu. Det sker med udstillingen TING & SAGER, som vi besøger denne forårssøndag.
Kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro viser om i udstillingen, hvis fem kunstnere repræsenterer fem forskellige indgange til samtidsskulptur. Fra Søren Behnckes og Rose Ekens skulpturer af hverdagsgenstande, over Hartmut Stockters redskaber til naturundersøgelser til Maiken Bents og Jens Chr. Jensens abstrakte skulpturobjekter. Kunstnerne repræsenterer den stadige udvidelse af skulpturbegrebet, hvor både naturlighed og fremmedgørelse er helt centrale begreber, og hvor pap, ler, genbrugsmaterialer og præfabrikerede produkter, som vi kender fra hverdagen, har erstattet klassiske materialer som sten, træ og bronze.

Jens Chr. Jensen
Jens Chr. Jensen., Assemblage

Efter omvisningen tager Anne os med på en tur gennem byen for at se på nogle af dens mange skulpturer.
Formiddagen slutter med frokost i Bies Gård. Se om Bies Bryghus her: www.biesbryghus.dk

Randers Kunstmuseum
Efter frokostpausen kører vi videre til Randers Kunstmuseum. Ud over at se eller gense museets faste samling får vi en guidet omvisning i udstillingen “Kunstnerbrødre”: L.A Ring og H.A Brendekilde.

H.A Brendekilde
H.A Brendekilde.

L.A Ring og H.A. Brendekildes arbejder belyser et særligt kapitel i dansk kunst i perioden 1880-1920, men også et usædvanligt kunstnerisk parløb. Udstillingen udforsker og fortæller den ufortalte historie om Ring og Brendekildes nære venskab og fælles kunstneriske idealer – men også om vejene, hvor de skiltes. Se www.randerskunstmuseum.dk

L.A. Ring
L.A. Ring