Tur til Göteborg

Tag med KVIV til Göteborg og se på kunst

Lørdag den 6. juni 2020, kl. 7.15 – ca. 22.00
(OBS. i papirprogrammet står starttidspunkt til kl. 8.00, men det er det tidspunkt, vi skal være i Frederikshavn).
Mødested: Sct. Olai Plads, Hjørring, kl. 07.15. Husk pas
Hjemkomst i Hjørring kl. ca. 22.00
Pris: 500 kr. for medlemmer og 600 kr. for ikke-medlemmer.
Prisen omfatter bus til Frederikshavn, overfart med morgenmad på færgen, bus og entré til Göteborg Kunstmuseum, aftensmad på færge og bus tilbage til Hjørring.
Tilmelding senest den 10. maj til Preben Frydkær, preben.f@has.dk,
tlf. 9891 0445 eller 4142 6564.
Oplys navn, tlf.nr. og om du er medlem.
Turen gennemføres med min. 30 deltagere. Tilmelding er bindende.Göteborg kunstmuseum rummer en af verdens fineste samlinger af nordisk kunst fra slutningen af det 19. århundrede. Et højdepunkt er det overdådigt udsmykkede Fürstenberg Galleri, opkaldt efter den førende Göteborg kunstmæcen, Pontus Fürstenberg og hans kone Göthilda.
Museumsbygningen blev tegnet til den internationale udstilling i Göteborg i 1923 af arkitekt Sigfrid Ericson til fejringen af byens 300 års jubilæum og repræsenterer den monumental neoklassiske stil i nordisk arkitektur. Det er bygget af gule “Göteborg mursten” på grund af deres hyppige brug i byen. Museet danner den imponerende ende af hovedgaden, Kungsportsavenyn. Følgende kunstnere er repræsenteret på museet: Krøyer, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch og Anders Zorn. Museet rummer også ældre og moderne kunst, både nordisk og internationalt. Samlingen omfatter fx Claude Monet, Picasso og Rembrandt. Museet har tre stjerner i Michelin Green Guide. Se https://goteborgskonstmuseum.se/
Museet har under vores besøg en særudstilling af Picassos akrobatfamilier i en ny opsætning, hvor malerierne er kommet tilbage til museet efter at have været vist i Paris og Basel.
Desuden er der udstilling med Trine Søndergård og en særudstilling med ældre grafik fra museets samling.

Göteborgs Konsthall er ligeledes en klassisk bygning og fra 1923. Kunstgalleriet præsenterer solo- og gruppeudstillinger, der demonstrerer mangfoldigheden af nutidig kunst.
Göteborgs Konsthall arrangerer også foredrag, kunstnersamtaler, filmvisninger og kreative workshops for unge etc. Se mere under https://konsthallen.goteborg.se/

OBS:
Man vælger selv, om man vil bruge al tiden på Göteborg kunstmuseum eller også at besøge Göteborgs Konsthall, som ligger tæt på Kunstmuseet – eller noget helt tredje.
Færgen går retur til Frederikshavn kl.18.