Hilma af Klint – i Lønstrup Bio

Med oplæg til filmen af Andreas Andersen, Skallerup

Mandag 20. november kl. 19.00

Mødested: Lønstrup Cafe Bio, Strandvejen 100, Lønstrup

Pris: 150 kr. for medlemmer, 200 kr. for ikke medlemmer. Inkluderet er et let traktement.
Drikkevarer kan købes for egen regning i Cafeen.

Tilmelding: Senest d. 13. november til Vibeke Brix pr. mail vibeke.brix@nordfiber.dk
Oplys navn tlf.nr. og om du er medlem.
(Ved afbud/ udeblivelse efter tilmeldingsfrist opkræves ½ deltagerbetaling).

KVIV afslutter som tidligere år en god sæson med en aften i Lønstrup Bio med indlæg, film og lidt mad.


I år vil vi gerne præsenterer jer for en af mange ukendt kunstner – Hilma af Klint. Sveriges pioner indenfor abstrakt kunst (1862-1944). Hun blev uddannet på Kunstakademiet i Stokholm og begyndte sin karriere med portræt og naturalistiske malerier, men det er hendes produktion af abstrakte malerier, som kendetegner Hilma af Klint. Hun malede sine første abstrakte malerier i 1906. 4 år før Kandinsky.

Billedkunstneren Hilma af Klint var et feministisk ikon i en tid, hvor mænd lavede alle reglerne. Hendes liv var gådefuldt og hendes fascination af den spirituelle verden blev hendes kald.

Som kunstner var Hilma forud for sin tid og forstod, at omverdenen ikke var parat til hendes kunst og besluttede derfor, at værkerne ikke måtte vises før 20 år efter hendes død. Hilma blev sidenhen gennem sin revolutionerende kunst anerkendt som en af Vestens første abstrakte kunstnere. I de senere år er der vist store udstillinger af kunstneren på førende museer i London, Berlin og New York og senest på
Kunstmuseum den Haag.

I forbindelse med visning af filmen vil cand. mag i historie med film og medievidenskab/jordbæravler Andreas Andersen, Skallerup, give os et indblik i denne fascinerende kunstner.